Terugblik op 2018

Op deze pagina vind je:

Foto van het Nieuwjaarsbal
Foto’s Carnavalsbal
Foto’s Zomerfestival van 29 juni
Twee Foto’s en verslag: Ode aan de Herfst ice dance clinic van 30 november


Ons nieuwjaarsbal van 4 januari (klik op foto voor vergroting)


Carnavalsbal 8 februari 2018

In totaal 21 foto's gemaakt door o.a. Tine en Henriëtte


Het 2018 Zomerfestival
Ter afsluiting van het seizoen organiseerden Peter, Germaine en Sylvia op vrijdag 29 juni een training in de ochtend en gezamenlijke aktiviteiten in de middag. We genoten van koffie met  Bossche Bol in het NB-Museum om vervolgens via de Dieze naar het Jeroen Bosch Art Centre te varen. ‘s-Avonds hadden we een diner in Het Bolwerk. Hieronder vier albums:
Klik op een album om dit te openen en klik op een foto om de slideshow te starten.
Stop de show met het kleine mini kruisje rechts boven. Sluit een album op Terug.

2018 Zomerfestival - Diner
2018 Zomerfestival - Diner

Ode aan de Herfst – ice dance clinic – 30 November 2018
Terugblik door Peter Paul Moormann

Het vallen der blaadjes heeft er wederom toe geleid dat ijsdansers toch, al dwarrelend in de wind, tussende files door, hun weg vonden naar de ijsbaan gisteren ochtend. De delegatie uit Hoorn had de meeste tegenspoed op de weg.

Het werd echter een bijzondere ochtend. Eerst heb ik emotional release through induced expressive movement gedaan bij het opwarmen, wat erop neerkomt dat je door het maken van emotiegerelateerde bewegingen herinneringen activeert, ook negatieve, die je nu in een veilige context plaatst. Zie fotootje hieronder. In feite psychotherapie, al had niemand dat door. In mijn vak wordt dit zo duur verkocht. Ik doe het ongemerkt er tussen door. Maakt niet uit, iedereen was warm geworden.


Na afloop bleek vrijwel iedereen de Americano en de Waltzing Rose te kunnen rijden. De Americano is volledig anders dan de overige voorwaartse dansen en doet een beroep op coördinatie van ongebruikelijke bewegingen, van passen in een bepaalde bewegingssequentie op muziek. Recent neuro-anatomisch onderzoek heeft aangetoond dat dit nog beter is voor het bewegingsapparaat, geheugen en conditie dan fitnesstraining op apparaten. Bingo dus.